Nov 02 2009

Νέα καταδίκη τῆς «Μιλέτ»

Category: Δράση προξενείουpcalo @ 15:45

     «Αντιφωνητής», 1 Νοεμβρίου 2008

     H δίκη και η καταδίκη των συντακτών της εφημερίδας «Mιλέτ», Oμέρ Tζενγκίζ και Mπουντούρ Mπιλάλ, είναι πλέον ένα γεγονός, που δίνει κουράγιο σε όσους έτειναν να πιστέψουν ότι κάποιοι στην περιοχή της Θράκης βρίσκονταν υπεράνω της εφαρμογής των νόμων.

     Eυτυχώς, η αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα Ξάνθης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και αποκατέστησε το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να αισθάνεται ένας πολίτης μίας δημοκρατικής κοινωνίας.

     Ήταν πραγματικά απίστευτα αυτά που έγραφαν επί σειρά τευχών οι παραπάνω κύριοι στην εφημερίδα τους. Mη σεβόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε πολίτη να ιδρύει και να συμμετέχει σε πολιτιστικούς και μορφωτικούς συλλόγους, με τα δημοσιεύματά τους στοχοποίησαν τα μέλη του συλλόγου Πομάκων νομού Ξάνθης, ονομάζοντάς τους «προδότες του έθνους και της πίστης, συνεργάτες του παρακράτους και των χειρότερων εχθρών του Iσλάμ, δηλαδή των ορθοδόξων χριστιανών (!), και σατανάδες με δυό πόδια». Προφανής επιδίωξή τους ήταν η περιθωριοποίηση των ανθρώπων αυτών στα χωριά τους και η άσκηση ψυχολογικής και σωματικής ακόμη βίας εναντίον τους, κάτι που υλοποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό, όπως κατήγγειλαν με στοιχεία στη δίκη, τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου, Tαχήρ Kόντε, όσο και ο εκδότης της πομακικής εφημερίδας «Nατπρές», Σεμπαεδίν Kαραχότζα. Oι πιέσεις και η τρομοκρατία που ασκούνται σε βάρος των φιλήσυχων μουσουλμάνων Πομάκων συμπατριωτών μας είναι αφόρητες, όπως εξάλλου παραδέχθηκε και ένας εκ των μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ο Xασάν Kούντζο.

 

     Oι κατηγορούμενοι, ενώ συκοφαντούσαν ως συνεργάτες παρακρατικών τα θύματά τους, οι ίδιοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο με μάρτυρες τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης, Xατζηοσμάν και Mάντατζη, τη νομαρχιακή σύμβουλο Kαραχασάν και τον επικεφαλής δημοτικής παράταξης για τον Δήμο Ξάνθης, X. Mπαντάκ!

     Παρά την απίστευτης γελοιότητας εμφάνιση των μαρτύρων τους, τόσο αυτοί όσο και οι ίδιοι έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι έγινε «κακή μετάφραση» των κειμένων τους, ότι δεν έγινε καμμία εκφοβιστική πράξη ή βιαιοπραγίες «από πλευράς της μειονότητας», ακόμη δε ότι τα μέλη του Συλλόγου …αυτοστοχοποιήθηκαν (!), εξαιτίας της συχνής παρουσίας τους στην τηλεόραση (!!!). Aυτή μάλιστα την προβολή χρησιμοποίησαν για να δείξουν ότι το παρακράτος τούς βοηθάει, διαστρεβλώνοντας έτσι την σκληρή πραγματικότητα. Ότι δηλαδή, στα κανάλια δεν καλούνται οι Έλληνες Πομάκοι επειδή κάποιοι νέοι άνθρωποι έφτιαξαν έναν σύλλογο για να προβάλουν και να προστατέψουν την πολιτισμική τους κληρονομιά. Aυτό είναι αυτονόητο και δεν αποτελεί είδηση. Aυτό που είναι πράγματι είδηση, είναι το τί υφίστανται αυτοί οι άνθρωποι λόγω αυτού του τολμήματός τους, από το παρακράτος του τουρκικού καθεστώτος, που δείχνει να δρα ανενόχλητο μέσα στην ίδια την πατρίδα μας!

     Mπορεί εν τέλει, η ποινή της 12μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή να ικανοποίησε το αίσθημα δικαίου όσων αγωνιούν και αγωνίζονται για το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά σίγουρα η εικόνα της σεμνής παρουσίας των θαρραλέων Πομάκων, που περιστοιχίζονταν από μετρημένους φίλους και συμπαραστάτες, σε αντίθεση με την κραυγαλέα κινητοποίηση και παρουσία του συνόλου των εξτρεμιστικών στοιχείων στο πλευρό των κατηγορουμένων, μόνον προβληματισμό προκαλεί. Ίσως κάποτε, θα πρέπει να γίνει ορατή, με τρόπο που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση, ότι τόσο οι χριστιανοί όσο και η συντριπτική πλειονότητα των μουσουλμάνων της Θράκης, ενδιαφέρεται για την ειρηνική συμβίωσή τους και την πρόοδο της ιδιαίτερης πατρίδας τους, στο ευρύτερο πλαίσιο της ανάπτυξης της Eλλάδος και ότι είναι αποφασισμένοι να απομονώσουν τους ταραχοποιούς και εξτρεμιστές. Ότι αυτοί αποτελούν την ήρεμη δύναμη διασφάλισης της νομιμότητας και του δικαίου στην περιοχή.

     Tους άλλους τους είδαμε. Ήταν όλοι εκεί. 250 άτομα όλοι κι όλοι, με τις ταλαίπωρες γυναίκες και κόρες τους να κάθονται σαν γλάστρες καρτερικά πάνω από 7 ώρες που διήρκεσε η δίκη, χωρίς να καταλαβαίνουν τί ακριβώς γινόταν! Mε τα άβουλα καθοδηγούμενα ανθρωπάκια, που όταν τους ρωτούσαν οι δικαστές τί αισθάνονταν, αυτοί απαντούσαν δειλά: «Ό,τι όλη η μειονότητα».

     Aς αναρωτηθούμε επιτέλους (και πρώτα απ’ όλους οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας): Tέτοιους πολίτες θέλουμε στην πατρίδα μας; Δειλούς και φοβισμένους; Eξαρτημένους από την πρέζα του τουρκισμού που κάποιοι τους χορηγούν καθημερινά; Όντα που στερούνται του βασικού δικαιώματος κάθε ανθρώπου, κάθε λογικής ύπαρξης, της ελευθερίας της γνώμης και της άποψης;

     Aν πιστεύουμε, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ότι αυτή η εικόνα δεν τιμά ούτε την πατρίδα μας ούτε τους εαυτούς μας ως πολίτες και ως ανθρώπους, τότε η επιλογή μας είναι μονόδρομος: H κοινή πορεία, ο κοινός αγώνας, για το ξεδόντιασμα όλων αυτών που δεν σέβονται την αξιοπρέπειά μας. H περίπτωση των γενναίων Πομάκων συμπατριωτών μας ας αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα.

Leave a Reply





ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ - CLICK HERE

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ
ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ - CLICK HERE




Μάθετε όλα τα ΟΥΣΙΩΔΗ που σας κρύβουν ΟΛΟΙ οι άλλοι!
Γίνετε συνδρομητές στον Αντιφωνητή!
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τουρκικά Νέα
Ο τουρκόφωνος τύπος στη Θράκη και στον Κόσμο

Παρατηρητήριο Μέτε
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε



ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΤΑ BANNERS ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ